URL | Recerca
15385
page,page-id-15385,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Recerca

MILLOREM ELS RIUS ALTAMENT MODIFICATS

La recerca que es duu a terme al URL està a cavall de diferents disciplines científiques i busca generar nou coneixement per entendre millor el funcionament dels rius dins del entorn canviant en que ens trobem. L’objectiu final de la recerca al URL és millorar el funcionament i la gestió dels rius altament modificats. La difusió dels resultats obtinguts no només a la comunitat científica, sinó a la societat en general, és una de les prioritats de l’URL.

PROJECTES

Cleanleach

Tractament dels escorrentius derivats de vivers de planta ornamental i hortícoles utilitzant llacunes d’inundació que combinen sistemes de filtració amb sorres i fluxos subsuperficials horitzontals.

Veure projecte.

Interfaces Urban River Lab

Interfícies eco-hidrològiques com a punts claus de les transformacions i fluxes d’intercanvi entre ecosistemes.

 

 

 

Veure projecte.

ConcaTordera

Millora de la gestió dels recursos hídrics en conques mediterrànies amb una elevada demanda i escassetat d’aigua sota la perspectiva d’una sola salut.

 

 

Veure projecte.

Dirty drain, Water pollution in river

Clars i obscurs de la biogeoquímica del nitrogen en rius urbans.

 

 

 

 

 

Veure projecte.

Foto_NItrised

Avaluació de la capacitat de nitrificació dels sediments de rius receptors d’efluents de depuradores d’aigües residuals urbanes.

 

 

Veure projecte.

Foto_Hypotrain

Xarxa de recerca per millorar la comprensió de les complexes interaccions entre els processos físics, químics i biològics.

 

 

Veure projecte.

EXPERIMENTS

N_cycling 2

Com canvis en la interacció entre l’aigua superficial i subsuperficial influencien l’abundància dels microorganismes nitrificants i desnitrificants de biofilms hiporreics de rius receptors d’efluents d’EDAR.

 

Veure experiment.

Urban River Lab

Com la presència de plantes vasculars pot influir en el temps de residència de l’aigua i reducció de la càrrega de nutrients dissolts.

 

 

 

Veure experiment.

Urban River Lab lixiviats

Efecte dels lixiviats de fulles d’helòfits sobre la desnitrificació en biofilms de rius receptors d’efluents d’EDAR.

 

 

 

 

Veure experiment.

Urban River Lab

Caracterització de les biomasses aèries i subterrànies de diferents espècies d’helòfits utilitzades habitualment en restauració fluvial per entendre la seva capacitat de retenir nutrients.

 

Veure experiment.

Urban River Lab

El procés de desnitrificació als rius receptors d’efluents d’EDAR està limitat per la baixa qualitat del carboni procedent de l’efluent.

 

Veure experiment.

DIVULGACIÓ

L’Urban River Lab

Panell explicatiu de l’Urban River Lab.

Descarregar pdf.

Institucions promotores

Col·labora

logo_ajmontornes