URL | Cleanleach
12036
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-12036,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive
 

Cleanleach

Tractament dels escorrentius derivats de vivers de planta ornamental i hortícoles utilitzant llacunes d’inundació que combinen sistemes de filtració amb sorres i fluxos subsuperficials horitzontals.

A Europa, es calcula que el consum d’aigua associada a l’agricultura representa al voltant del 33% del total i en alguns països del sud, com Espanya, pot arribar a representar el 80%. Aquesta aigua està principalment destinada al reg de cultius. En zones on l’aigua és escassa, com la Mediterrània, les aigües residuals tractades poden constituir una font alternativa d’aigua de reg que permetrien reduir-ne l’ús i augmentar l’eficiència en la seva gestió. Els escorrentius produïts en vivers hortícoles representen una font potencial de contaminació difusa, que pot afectar a les aigües subterrànies, rius i zones marines costeres. Durant els darrers anys, l’ús de fertilitzants agrícoles, rics en nitrats, han representat una font de contaminació molt important de les masses d’aigua. A dia d’avui, l’agricultura es l’origen del 50% de les entrades de nitrogen en aigües superficials.

 

El projecte Cleanleach neix amb l’objectiu de prevenir i reduir l’impacte mediambiental associat als escorrentius derivats de vivers hortícoles per tal de millorar la gestió de l’aigua agrícola. El projecte Cleanleach pretén desenvolupar una llacuna d’inundació que combini flux subsuperficial horitzontal amb filtres de sorra i helòfits per tal de reduir les càrregues de nitrats dels escorrentius. Cleanlech és un projecte coordinat Europeu que conta amb la participació de varies institucions nacionals com l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), Naturalea i Buresinnova, i internacionals com la britànica Sálix.

 

El projecte Cleanleach està finançat pel programa Iniciativa Eco-Innovació de la Comunitat Europea.

 

Per a més informació: http://www.cleanleach.eu/