URL | Èxit de públic a les Jornades de Portes Obertes al CEAB
15551
single,single-post,postid-15551,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Èxit de públic a les Jornades de Portes Obertes al CEAB

Portes obertes Urban River Lab

21 Nov Èxit de públic a les Jornades de Portes Obertes al CEAB

El passat dijous i divendres, 19 i 20 de novembre respectivament, el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) va organitzar les Jornades de Portes Obertes dins el marc de la Setmana de la Ciència. Quasi 700 persones entre particulars i alumnes de les escoles i instituts de Blanes i rodalies van poder conèixer les diferents línies la recerca que es duen a terme al CEAB gràcies a la participació de més de 40 col·laboradors entre investigadors, tècnics i resta de personal de suport a la recerca que van dur a terme les activitats. Els rius urbans i la recerca que es realitza al Urban River Lab va ser un dels tallers destacats de les jornades.

La visita començava amb una introducció a la recerca que es fa al CEAB a l’auditori i seguia amb diferents tallers amb els que es volia endinsar als visitants en alguns dels projectes actuals que es fan al centre.

Entre aquests tallers hi havia el de rius urbans on es proposava fer entendre als alumnes que l’activitat urbana, i en particular les nostres accions quotidianes, tenen un impacte directe sobre els ecosistemes aquàtics. A través de la recerca que es duu a terme al Urban River Lab, vam posar de manifest la capacitat d’autodepuració dels rius i l’importància de mantenir-los en bon estat.

El CEAB porta molts anys organitzant les Jornades de Portes Obertes durant la Setmana de la Ciència i transmetent a escolars i ciutadans la importància de la recerca i el paper del científics. És molt gratificant veure que any rere any continua interessant a la ciutadania.