URL | Hypotrain
15593
page,page-id-15593,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Hypotrain

Xarxa de recerca per millorar la comprensió de les complexes interaccions entre els processos físics, químics i biològics en les zones hiporreiques.

 

Foto_Hypotrain
Hypotrain

Les zones hiporrèiques són compartiments claus per al funcionament dels ecosistemes aquàtics. Les zones hiporrèiques són molt dinàmiques i constitueixen la zona de transició entre els rius i els aqüífers, on hi tenen lloc múltiples processos físics, químics i biològics. La renovació de nutrients i la degradació de contaminats són uns dels serveis ecosistèmics més rellevants que ens ofereixen d’aquestes sistemes. Actualment el coneixement de com els processos hiporreics actuen i com interaccionen entre ells és limitat. Això es pot atribuir a la manca d’una investigació veritablement supra-disciplinaria i harmonitzant i de mètodes d’investigació innovadors.

 

El projecte HypoTRAIN pretén beneficiar-se de les metodologies més punteres per generar coneixement des de un punt de vista mecanístic sobre el funcionament de les zones hiporrèiques utilitzant un enfoc multidisciplinari. El projecte HypoTRAIN comptarà amb la participació d’experts en hidrologia, ecologia, microbiologia, enginyeria, física ambiental o modelització per tal de formar investigadors amb una sòlida base conceptual i metodològica. El projecte HypoTRAIN generarà coneixement científic extremadament útil a l’hora de dissenyar noves estratègies de gestió i restauració dels rius. Per assolir aquest objectiu, el projecte HypoTRAIN compta amb la participació d’institucions científiques d’Espanya, Suècia, Alemania, Regne Unit, Suïza i Israel i empreses com Naturalea.

 

El projecte HypoTRAIN està finançat pel Programa Marc d’Investigació i Innovació Horitzó 2020 de la Comunitat Europea.

 

Per a més informació: http://www.bayceer.uni-bayreuth.de/hypotrain/