URL | Interfaces
15581
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15581,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive
 

Interfaces

Interfícies eco-hidrològiques com a punts claus en les transformacions dels fluxes d’intercanvi entre ecosistemes.

Les interfícies eco-hidrològiques són les zones de transició que connecten els diferents ecosistemes (i subsistemes) i que resulten claus per al intercanvi de energia i matèria entre ells. Les interfícies eco-hidrològiques constitueixen nous i importants dominis de coneixement científic que han de ser abordats des de una perspectiva interdisciplinària que permetrà expandir els horitzons del coneixement actual. L’estudi d’aquestes interfícies ambientals, com per exemple la zona de transició entre els sistemes aquàtics i terrestres, entre les aigües superficials i subterrànies o entre els sediments i les aigües marines, requereix de la combinació de les disciplines tradicionals amb el desenvolupament de noves metodologies ja que ens trobem davant d’uns sistemes molt complexes i dinàmics i poc explorats.

 

El projecte Interfaces busca generar nou coneixement conceptual i metodològic sobre el rol de les interfícies en el transport i transformacions dels fluxos de calor i energia i els processos biogeoquímics associats al carboni, nitrogen i oxigen. El projecte Interfaces dóna una rellevància especial al desenvolupament de metodologies relacionades amb sensors i traçadors de nova generació, models numèrics de fluxos de calor, metabolisme, fluxos biogeoquímics i funcionament ecològic que ens permetran entendre com, quan i perquè les interfícies eco-hidrològiques són punts claus per als processos ambientals associats a l’aigua. El coneixement d’aquests processos des de un punt de vista mecanístic no només ajudarà a preveure l’impacte de les interfícies ambientals dins d’un entorn ambiental canviant sinó que permetrà entendre com els serveis ecosistèmics que ens ofereixen aquests sistemes poden mantenir o fins i tot augmentar la resiliència en front del canvi global. El projecte Interfaces és un projecte coordinat Europeu on hi participen institucions nacionals com la Universitat de Barcelona, Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) i Naturalea així com Universitats, centres de recerca i empreses del Regne Unit, França, Alemanya, Àustria, Luxemburg o Eslovènia.

 

El projecte Interfaces està finançat pel Setè Programa Marc de Recerca de la Comunitat Europea.

 

Per a més informació: http://www.birmingham.ac.uk/generic/interfaces/about/index.aspx