URL | Medsoul
15587
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15587,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive
 

Medsoul

Millora de la gestió dels recursos hídrics en conques mediterrànies amb una elevada demanda i escassetat d’aigua sota la perspectiva d’una sola salut.

©Xavier Torras

Els rius situats en regions desenvolupades estan sotmesos a una pressió antropogènica important com a conseqüència de l’activitat humana, que poden afectar tan a la seva conca hidrogràfica com al canal fluvial directament. Els humans afecten els rius de diverses maneres: canviant els usos del sòl de les conques hidrogràfiques, alterant la morfologia del canal fluvial i/o abocant nutrients, contaminants emergents i patògens a través d’activitats urbanes i industrials que es desenvolupen en les zones adjacents als rius. Aquestes activitats no només amenacen la integritat d’aquests ecosistemes sinó que poden constituir un risc per a la salut humana ja que els rius representen un recurs hídric fonamental pels humans. En rius Mediterranis, aquesta problemàtica es veu agreujada degut a la escassetat hídrica típica de la climatologia d’aquesta zona.

 

Medsoul és un projecte coordinat entre diferents grups de recerca de la Universitat de Barcelona i el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) amb el repte de millorar la eficiència en l’ús dels recursos hídrics naturals dins del context de canvi climàtic. El projecte Medsoul pretén generar coneixement científic i eines per millorar la gestió de l’aigua. Amb aquest objectiu, el projecte Medsoul serà desenvolupat dins del marc conceptual d’Una Sola Salut, que integra els requisits tan per la salut dels ecosistemes com per la humana. El projecte Medsoul treballarà de manera conjunta amb els gestors dels recursos hídrics per tal de desenvolupar i implementar un Sistema de Suport a la presa de Decisions Ambientals (EDSS).

 

El projecte Medsoul està finançat pel Ministeri d’Economia y Competitivitat del Govern Español.