URL | Nitrised
15591
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15591,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive
 

Nitrised

Avaluació de la capacitat de nitrificació dels sediments de rius receptors d’efluents de depuradores d’aigües residuals urbanes.

Els rius receptors d’efluents d’estacions depuradores d’aigües residuals urbanes (i.e., EDARs) mostren una elevada capacitat de transformar l’amoni (NH4+) provinent de l’EDAR a nitrat (NO3). Aquest procés, anomenat nitrificació, és clau en el cicle del nitrogen en els rius, i pot ser especialment rellevant en aquells que reben els efluents d’EDAR ja que no solament contribueixen a reduir les càrregues de NH4+, potencialment tòxiques, sinó que el NO3 produït pot ser eliminat del ecosistema via desnitrificació.

 

Els efluents d’EDAR a més, inoculen al riu receptor bacteris (AOB) i arqueus (AOA) nitrificants que tenen la capacitat de colonitzar els substrats del llit del riu. Allà, els AOB i AOA creixen entre les comunitats microbianes (i.e., biofilms) que es desenvolupen tan en els còdols (biofilm epilític) com en els sediments (biofilm episàmic). Ara bé, l’abundància relativa dels AOA i AOB difereix entre els dos tipus de biofilms ja que aquests microorganismes tenen ecofisiologies molt diferents. Per tan, seria d’esperar que existeixin diferencies entre els substrats del llit del riu fluvial tan en la seva capacitat de nitrificació com en la seva contribució relativa a la nitrificació a nivell de tram.

 

El projecte NITRISED pretén explorar els factors i mecanismes que regulen la nitrificació en rius receptors d’efluents d’EDAR. L’objectiu del projecte NITRISED és examinar la capacitat de nitrificació dels AOA i AOB presents en els biofilm epilítics i episàmics i estudiar com aquestes activitats es veuen afectades per la presència d’halòfits. Aquestes plantes vasculars afecten a la interacció hidrològica entre l’aigua superficial i hiporrèica i per tant la concentració d’oxigen i de nutrients als sediments.

 

El projecte NITRISED està finançat pel Ministeri d’Economia y Competitivitat del Govern Español.