URL | Presentació dels primers resultats experimentals al IX Congrés Internacional de Bioenginyeria del Paisatge
16402
post-template-default,single,single-post,postid-16402,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Presentació dels primers resultats experimentals al IX Congrés Internacional de Bioenginyeria del Paisatge

23 des. Presentació dels primers resultats experimentals al IX Congrés Internacional de Bioenginyeria del Paisatge

El passat dia 10 de Novembre es van presentar els primers resultats experimentals obtinguts al URL en el marc del IX Congrés Internacional de Bioenginyeria organitzat per la Associació Española de Bioenginyeria del Paisatge (AEIP) conjuntament amb la Federació Europea de Bioenginyeria del Sòl (EFIB) celebrat a San Sebastian.

Els resultats posaven de manifest la influència dels helòfits a l’hora de reduir les càrregues de nitrogen i carboni provinents de l’efluent d’EDAR. Els resultats obtinguts indicaven que els helòfits afavoreixen la retenció hidrològica i biològica dins dels canals. La presència d’helòfits incrementava el temps de residència de l’aigua i afavoria els processos biogeoquímics responsables de la transformació i eliminació del nitrogen i carboni com són la assimilació biològica, la nitrificació i la desnitrificació. Els resultats també suggerien que els helòfits estimulaven les comunitats bacterianes que es desenvolupen a la rizosfera, que són els principals catalitzadors d’aquests processos biogeoquímics.