URL | Qui som
15181
page,page-id-15181,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Qui som

EQUIP MULTIDISCIPLINARI

L’URL està format per un equip multidisciplinari de professionals del món de la gestió i restauració del medi ambient, tractament d’aigües residuals i de l’àmbit de la recerca científica amb l’objectiu comú d’entendre el funcionament dels rius alterats per l’activitat humana per millorar-ne la gestió i qualitat.

Llicenciat en Biologia, la seva activitat professional es centra en la gestió i restauració del paisatge. Expert en bioenginyeria. És Vicepresident de la Associació Espanyola de Enginyeria del Paisatge (AEIP) i membre de la Junta directiva de l’European Soil & Water Engineering Group (ESWEG).

Albert Sorolla Edo

Director Tècnic de Naturalea

Doctor en Biologia, la seva recerca es centra en la biogeoquímica dels ecosistemes aquàtics i en el processat de la matèria orgànica dissolta en ecosistemes fluvials. Director del Departament d’Ecologia de la Universitat de Barcelona, també dirigeix el Centre de Recerca d’Alta Muntanya (CRAM-Vielha).

Francesc Sabater Comas

Professor titular a la Universitat de Barcelona

Llicenciat en Biologia, actualment la seva activitat professional es centra en la gestió i recuperació d’espais fluvials a la Conca del riu Besòs. Expert en el tractament d’aigües residuals. Fou Cap de planta de l’estació depuradora d’Aigües residuals de Montornès del Vallès i responsable de control d’abocaments del Consorci.

Manel Isnard Blanchar

Responsable Medi Fluvial del Consorci Besòs-Tordera

Doctora en Biologia, la seva recerca es centra en la biogeoquímica del nitrogen, fòsfor i carboni en els rius i zones de ribera, les interaccions hidrològiques i biològiques entre aquests dos sistemes i com el canvi global, especialment l’activitat urbana, afecta aquests processos.

Eugènia Martí Roca

Científica titular al CEAB-CSIC

Doctora en Biologia, la seva recerca es centra en l’estudi de l’estructura, dinàmica i funció de comunitats aquàtiques i ecosistemes dominats per plantes en zones marines costeres, aiguamolls i aigües continentals (rius i llacs).

Esperança Gacia Passola

Científica titular al CEAB-CSIC

Doctora en Biologia, la seva recerca es centra en estudiar com el canvi climàtic i les activitats antròpiques distorsionen el funcionament i l'estructura dels sistemes aquàtics i terrestres, i com això acaba afectant a la seva capacitat d'assimilar i retenir nutrients a diferents escales temporals i espacials.

Susana Bernal Berenguer

Investigadora post-doctoral al CEAB-CSIC

Doctor en Biologia, la seva recerca es centra en la biogeoquímica fluvial i més concretament a entendre com l’activitat humana afecta a la capacitat dels rius a processar els nutrients, principalment nitrogen i carboni.

Miquel Ribot Bermejo

Investigador post-doctoral CEAB-CSIC

Adriana Peña

Tècnic de recerca al CEAB-CSIC

Doctora en Biologia per la Universitat de Barcelona, on va estudiar les interaccions entre la morfologia, la hidrologia i el processat de nutrients als rius. Actualment la seva recerca es centra en entendre el funcionament dels rius modificats per l’activitat humana.

Alba Argerich Terrades

Professora a la University of Missouri (USA)

La seva recerca es centra en l’estudi dels bacteris nitrificants i desnitrificants i com es desenvolupen en ecosistemes aquàtics afectats per l’activitat humana tals com rius receptors d’efluents de depuradores.

Tim Vaessen

Investigador pre-doctoral CEAB-CSIC

La seva recerca en centra en entendre els efectes de les tècniques de restauració fluvial associades a l’ús de plantes sobre els processos biogeoquímics responsables de la millora de la qualitat de l’aigua.

Myrto Nikolakopoulou

Investigadora pre-doctoral Naturalea-UB