URL | Qui som
15181
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15181,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive
 

Qui som

EQUIP MULTIDISCIPLINARI

L’URL està format per un equip multidisciplinari de professionals del món de la gestió i restauració del medi ambient, tractament d’aigües residuals i de l’àmbit de la recerca científica amb l’objectiu comú d’entendre el funcionament dels rius alterats per l’activitat humana per millorar-ne la gestió i qualitat.

Doctora en Biologia, la seva recerca es centra en la biogeoquímica del nitrogen, fòsfor i carboni en els rius i zones de ribera, les interaccions hidrològiques i biològiques entre aquests dos sistemes i com el canvi global, especialment l’activitat urbana, afecta aquests processos.

Eugènia Martí Roca

Científica titular al CEAB-CSIC

Llicenciat en Biologia, la seva activitat professional es centra en la gestió i restauració del paisatge. Expert en bioenginyeria. És Vicepresident de la Associació Espanyola de Enginyeria del Paisatge (AEIP) i membre de la Junta directiva de l’European Soil & Water Engineering Group (ESWEG).

Albert Sorolla Edo

Director Tècnic de Naturalea

Doctora en Biologia, la seva recerca es centra en l’estudi de l’estructura, dinàmica i funció de comunitats aquàtiques i ecosistemes dominats per plantes en zones marines costeres, aiguamolls i aigües continentals (rius i llacs).

Esperança Gacia Passola

Científica titular al CEAB-CSIC

Doctor en Biologia, la seva recerca es centra en la biogeoquímica dels ecosistemes aquàtics i en el processat de la matèria orgànica dissolta en ecosistemes fluvials. Director del Departament d’Ecologia de la Universitat de Barcelona, també dirigeix el Centre de Recerca d’Alta Muntanya (CRAM-Vielha).

Francesc Sabater Comas

Professor titular a la Universitat de Barcelona

Doctora en Biologia, la seva recerca es centra en estudiar com el canvi climàtic i les activitats antròpiques distorsionen el funcionament i l'estructura dels sistemes aquàtics i terrestres, i com això acaba afectant a la seva capacitat d'assimilar i retenir nutrients a diferents escales temporals i espacials.

Susana Bernal Berenguer

Investigadora Ramón y Cajal al CEAB-CSIC

Llicenciat en Biologia, actualment la seva activitat professional es centra en la gestió i recuperació d’espais fluvials a la Conca del riu Besòs. Expert en el tractament d’aigües residuals. Fou Cap de planta de l’estació depuradora d’Aigües residuals de Montornès del Vallès i responsable de control d’abocaments del Consorci.

Manel Isnard Blanchar

Responsable Medi Fluvial del Consorci Besòs-Tordera

Doctor en Biologia, la seva recerca es centra en la biogeoquímica fluvial i més concretament a entendre com l’activitat humana afecta a la capacitat dels rius a processar els nutrients, principalment nitrogen i carboni.

Miquel Ribot Bermejo

Tècnic de recerca al CEAB-CSIC

Llicenciada en Biologia, la seva recerca es centra en el processos biogeoquímics fluvials i com les plantes i comunitats microbianes poden millorar la qualitat de l'aigua dels rius afectats per efluents de EDAR.

Sara Castelar Delgado

Tècnica de recerca al CEAB-CSIC

Graduat en Enginyeria Agroambiental i del Paisatge, actualment la seva activitat professional es centra en l’àmbit de la bioenginyeria per a la restauració i gestió del paisatge.
Col·labora en diferents projectes europeus de recerca.

Adrian Löchner Prats

Gestió de projectes a Naturalea

Doctor en Biologia, la seva recerca és en l'àmbit de l'Ecologia Microbiana i la Microbiologia Ambiental, principalment d'ambients aquàtics i aeris, però també de la microbiota d'animals. Les activitats de recerca actuals estan orientades a l'estudi de la diversitat, dinàmica i els aspectes funcionals i adaptatius de les comunitats microbianes en els ambients naturals.

Xavier Triadó Margarit

Doctor contractat al CEAB-CSIC

Doctora en Biologia per la Universitat de Barcelona, on va estudiar les interaccions entre la morfologia, la hidrologia i el processat de nutrients als rius. Actualment la seva recerca es centra en entendre el funcionament dels rius modificats per l’activitat humana.

Alba Argerich Terrades

Professora a la University of Missouri (USA)

Doctor en Ecologia Microbiana, investiga el microbioma ambiental y les lleis ecològiques i evolutives que el governen i com la biodiversitat i biogeoquímica es modulen mútuament, utilitzant eines de biologia molecular, genòmica i ecoinformàtica i el marc conceptual de l’ecologia general.

Emili O Casamayor

Professor d’Investigació al CEAB-CSIC.