URL | Research question. Abundància dels microorganismes nitrificants i desnitrificants.
15626
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15626,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive
 

Research question

Com canvis en la interacció entre l’aigua superficial i subsuperficial influencien l’abundància dels microorganismes nitrificants i desnitrificants de biofilms hiporreics de rius receptors d’efluents d’EDAR.

La hipòtesi de partida seria que un increment del nivell de l’aigua afavorirà la rellevància de l’activitat algal en els biofilms que creixen al llit del rius receptors d’efluents d’EDAR. Amb un flux superficial, les baixes concentracions d’oxigen típiques de les zones hiporreiques augmentaran com a conseqüència de la difusió del oxigen produït per les algues en zones més superficials. Un augment de la concentració d’oxigen als sediments, provocarà un canvi en l’abundància relativa de microorganismes nitrificants i desnitrificants presents a la zona hiporreica i una disminució de les taxes de desnitrificació. Aquests canvis acabaran afectant a les concentracions de nitrogen inorgànic dissolt i per tant a la capacitat del sistema a processar el nitrogen dissolt.

 

Per respondre aquesta pregunta, manipularem el nivell de l’aigua en diferents canals amb presència i absència d’halòfits (n = 6) de manera que tindrem diferents tractaments: (a) canals exposats a flux d’aigua subsuperficial, (b) canals on augmentarem el flux per passar-lo de subsuperficial a superficial i (c) retorn a les condicions de flux subsuperficial. Es caracteritzaran les concentracions de nutrients al llarg dels canals així com les comunitats microbianes dels sediments en les diferents condicions de flux.

 

Responsable científic: Tim Vaessen, Investigador pre-doctoral CEAB-CSIC.