URL | Research question. Plantes vasculars.
15631
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15631,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive
 

Research question

Com la presència de plantes vasculars pot influir en el temps de residència de l’aigua i reducció de la càrrega de nutrients dissolts.

Per estudiar l’efecte de les plantes en la química i la física de l’aigua, treballarem amb canals amb plantes i canals sense plantes que serviran de tractament control. S’han seleccionat 3 especies diferents d’helòfits, habitualment utilitzats en pràctiques de restauració fluvial, per estudiar potencials diferències entre espècies. Les tres espècies d’helòfits són: Iris pseudachorus, Phragmites australis i Scirpus lacustres. Tots els tractaments estan replicats (n = 3). S’han instal·lat 5 piezòmetres al llarg de cada canal per a poder mostrejar l’aigua subsuperficial. Es caracteritzaran les concentracions de nutrients i oxigen de l’aigua al llarg de cada canal. Per quantificar els temps de residència de l’aigua a cada tractament, es realitzaran addicions de marcadors hidrològics, concretament clorur sòdic, uranina i resazurina. Per caracteritzar la capacitat de retenció de nutrients de cada tractament, es realitzaran addicions de nutrients, concretament amoni i fosfat.

 

Responsable científic: Myrto Nikolakopoulou, Investigadora pre-doctoral Naturalea-UB.